Інтерактивний профорієнтаційний урок

18 квітня 2019 року Фастівською міськрайонною філією Київського обласного центру зайнятості організовано та проведено інтерактивні профорієнтаційні уроки для учнів 9-В та 9-Б класів Фастівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №1 тема яких – «Життєва компетенція».

Мета проведення заходу – визначення та формування в учнів поняття «життєва компетенція», сприяння свідомому сприйняттю життєвих очікувань, виховання навичок орієнтуватися в нестандартних життєвих ситуаціях, ознайомлення з послугами, що надаються державною службою зайнятості, з переліком професій та їх актуальністю на ринку праці.

Провідний фахівець з профорієнтації Наталія Весела ознайомила школярів з поняттям «життєва компетенція», спільно з учасниками з’ясовували, які риси характеру включає поняття «життєва компетенція», наводилися певні моделі нестандартних ситуацій і знаходили варіанти розв’язання проблем, шляхом приймання правильних рішень, набували досвіду оцінки навколишнього середовища та своєї поведінки.

Учні активно брали участь в інтерактивній грі «Співбесіда», де мали можливість побувати в ролі абітурієнта, та відповісти на питання членів приймальної комісії. Виявилося, що звичайні запитання потребують глибокого самоаналізу, вміння висловити свої думки та донести в повній мірі інформацію, впевненої поведінки та прийняття рішень.

Кiлькiсть переглядiв: 141