"Добра справа" команди "Лицарі сонця" Фастівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №1

Вибух на Чорнобильській АЕС... Лихо, яке стоїть поряд з війною, голодом, терористичними операціями та смертю. Подія, що забрала людські життя. І навіть протягом такого довгого часу, радіація знову й знову турбує людство, зокрема тих, хто тоді знаходився в самому пеклі. Команда джуристів "Лицарі сонця" Фастівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №1 вирішила робити «Добре діло» на екологічну тематику - найгострішу проблему всього світу. Щоб звернути на це увагу людства, джуристи створили сайт, присвячений музею "Герої Чорнобиля". У цьому ж музеї команда зустріла людей, котрі рятували життя безневинним людям під час вибуху, віддали своє здоров'я, перебуваючи в центрі пекла.

З метою вшанування пам’яті жертв Чорнобильської катастрофи у школі відбулася лінійка, на яку було запрошено Баранюка Миколу Дмитровича -генерала-лейтенанта, який брав участь у ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи, був учасником бойових подій в Афганістані, є володарем «Ордену Богдана Хмельницького» ІІІ ступеня, «Ордену Червоної Зірки». У 1986 році Баранюк М.Д., займаючи посаду заступника начальника УВС Київського обласного виконавчого комітету, безпосередньо здійснював організацію усунення наслідків катастрофи, відселення місцевих мешканців. Про ті події, причини, наслідки катастрофи він поділився у своїх спогадах з дітьми.

На лінійці Баранюк Микола Дмитрович виступив з досить промовистими словами та болючими фактами. По завершенню лінійки, команда джуристів Фастівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №1 запросила генерала залишитись на недовгу розмову, адже хотіли більш детально дізнатись про тодішні події.

Оцінивши роботу туристів, Микола Дмитрович, маючи власний туристичний бізнес, нагородив команду Фастівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №1 безкоштовним 10-денним відпочинком на базі «Славутич», (м. Залізний Порт).

Поспілкувавшись з Миколою Дмитровичем, команда була дійсно під враженням. Тому з новими силами та інформацією вони продовжили робити «Добру справу», бо вона стала для команди серйозним завданням.

Кiлькiсть переглядiв: 111