Міжнародний день рідної мови

Міжнародний день рідної мови. Що ж для кожного означає це свято? Нікому не потрібне чи все-таки важливе для нації? Змалечку людині прививають мову, якою вона має спілкуватись все життя і передавати її потім своїм нащадкам. Вона народжується в країні, у суспільстві, у сім’ї, де панує лише одна мова – рідна. Не важливо хто ти: француз, американець, англієць чи можливо голландець, - ти маєш знати свою мову, адже ти є її носієм, тож це робить її невмирущою.

Для нас українців наша мова є берегинею. Ласкаве слово може допомогти у скрутні часи, а зле – розворушити війну. На жаль, не всі вміють користуватись лише добрим словом. Тож, щоб нагадати хоч маленькій частинці українського народу, що для нас означає рідна мова учні 5-А класу на чолі з класним керівником Завальною Іриною Василівною провели відкритий урок, присвячений саме українській мові.

Учні заспівали цікаві пісні, зіграли кілька сценок, у яких нагадали, яку роль мають частини мови, а також затанцювали, поєднавши українські традиції того часу із сьогоденням. Це розбурхало душі глядачів, адже діти дали ясно зрозуміти, що наша мова – це не забуті слова наших предків, бо мова дійсно розвивається, стає на щабель вище та може показати себе в сучасних титрах.

Варто цінувати те, що маєш. Красиву й милозвучну мову, могутню історію, сильну та незалежну державу. Адже, коли втратиш це – надто сильно пожалкуєш.

Кiлькiсть переглядiв: 126