Тиждень зарубіжної літератури у школі

Відповідно до річного плану роботи школи з метою вияву рівня ерудиції, активності самостійності та творчого потенціалу, підвищення інтересу до вивчення зарубіжної літератури в школі з 27.02 по 03.03.0217р. був проведений тиждень зарубіжної літератури.

Учителі зарубіжної літератури Андрієнко Г. А., Курмазенко Л. В. та Селюкова Л. І. з метою виховати повагу до літературних традицій світу; навчити самостійно аналізувати текст, працювати з додатковою літературою; висловлювати та відстоювати власну думку; формувати естетичні смаки, спланували ряд заходів.

Упродовж тижня зарубіжної літератури гостями наших заходів були казкові та літературні персонажі. У понеділок всі учні мали можливість познайомитися із планом проведення тижня зарубіжної літератури та вибрати для себе завдання, яке сподобалося.

Була проведена вікторина між учнями 6-х класів. Учні показали на скільки добре вони знають тему «Міфологія».

А також учні 5-7 класів взяли активну участь у конкурсі малюнків. Діти мали можливість представити свій улюблений літературний твір у своїх роботах.

Учні-старшокласники за допомогою стінгазет ознайомили школярів із цікавими фактами життя письменників. Відзначені найкращі газети учнів 9-Б класу: Ципкіної Марії та Демидюк Віктрії, Роженка Владислава, Коваль Людмили.

У п’ятницю цілий день був присвячений веселому настрою. Учні 5-9 класів декламували, інсценізували найулюбленіші твори.

Беручи участь у вищеназваних заходах, школярі проявили власні творчі здібності, читали прозові та поетичні твори світової літератури мовою оригіналу та в перекладі; виявляли акторську майстерність, писали творчі відгуки; розвивали навички образотворчого мистецтва (малювали ілюстрації до творів, портрети літературних героїв); розвивали логічне мислення (складали ребуси та сенкани)

Найактивніші учасники тижня зарубіжної літератури були відзначені та нагороджені грамотами.

Кiлькiсть переглядiв: 92