Тиждень англійської мови

Міністерство освіти та науки України спільно з Британською Радою в Україні та громадською ініціативою “GoGlobal” у рамках заходів, присвячених Року англійської мови в Україні, листом № 1/9-614 від 22.11.2016 року оголосило проведення всеукраїнського тижня англійської мови з 12 по 18 грудня 2016 року. Захід присвячено офіційному закриттю Року англійської мови в Україні та спрямовано на популяризацію вивчення англійської мови.

Методичним об’єднанням вчителів англійської мови була створена робоча група по організації та проведенню тижня. В цю групу увійшли всі вчителі англійської мови (Лапушенко С.В.,Гульшина Н.О., Горшкова В.Л., Хоменко Я.В., Степанець Я.Ю.), які склали план и роздали учням школи завдання: учням початковій школи - виставка малюнків, учням середньої школи – випуск стіннівок про свята в англомовних країнах, а учням старших класів – випуск стіннівок про англомовні країни. Крім цього, учні середньої та старшої школи повинні були представити свої стіннівки: розповісти про святкування та показати деякі цікаві моменти святкування, розповісти вірші; розповісти про англомовні країни, їхню національну символіку та представити все це в радіопрограмі школи; розповісти про необхідність вивчення англійської мови як мови міжнаціонального спілкування. (План заходів додається.)

Шкільний тиждень розпочинається в школі з виконання Гімну України, тому учні вивчили гімн на англійської мові, наш учень 10-А класу Мельник Максим виконав його по шкільному радіо, а всі учні школи співали разом з ним. В понеділок працювало шкільне радіо, по якому учні старшої школи розповідали про англійську мову, чому необхідно вивчати англійську мову, як мову міжнародного спілкування, учні середньої школи читали вірші про те, як вони люблять англійську мову та уроки англійської мови, звучала музика англомовних країн. У вівторок учні чули інформацію про англомовні країни, їхню національну символіку і цілий день звучали гімни англомовних країн. У вівторок було оголошено про карантин, тому всі інші заході були проведені у вівторок: розповіді про англомовні свята, ігри в 5-х класах, а старшокласники показали свої навички мовлення вже з першого дня. В 10-11-х класах були показані фільми про У.Шекспіра, про свято пам’яті воїнам, які загинули у світових війнах, у Великобританії.

Учні школи отримали задоволення від підготовки та проведення заходів, а це – найбільша нагорода вчителям англійської мови школи.

Кiлькiсть переглядiв: 85