Значення книг у житті людини важко переоцінити. З дитячих років вони допомагають нам пізнавати світ, дають поради, засмучують і розвеселяють. Люди, які багато читають, не тільки мають енциклопедичні знання, а й ніби проживають різні життя разом з героями улюблених книг.

Вислови про книгу та бібліотеку

Бібліотека – це той храм, де завжди народжується і зберігається духовність.Пам’ятаймо, що у давнину бібліотеку називали «дім життя», «притулок мудрості», «аптека для душі».

Бібліотеки – це скарбниці всіх багатств людського духу.

Г. Лейбніц

Похвала книгам

Любив Ярослав книги, читав їх часто і вдень, і вночі, і зібрав скорописців багато, і перекладали вони з грецького на слов’янське письмо. Написали книг вони велику силу, ними повчаються віруючі люди і тішаться плодами глибокої мудрості. Начебто один хтось зорав землю, а другий посіяв, а інші жнуть і споживають багату поживу, –так і тут: батько всього цього Володимир, він землю зорав і розпушив її, тобто просвітив християнством. А син його Ярослав засіяв книжними словами, а ми тепер пожинаємо, приємлемо серцем книжну науку.

Велика користь від навчання книжного. Книги – мов ріки, які напоюють собою увесь світ; це джерело мудрості, в книгах – бездонна глибина; ми ними втішаємося в печалі, вони – узда для тіла й душі. В книгах – світило мудрості, а про мудрість сказано: люблячих мене – люблю, а хто дошукається мене – знайде благодать. І якщо старанно пошукати в книгах мудрості, то знайдеш велику втіху і користь для своєї душі. Бо той, хто часто читає книги, той веде бесіду з Богом і наймудрішими мужами. Ярослав же, як ми вже сказали, любив книги, багато їх написав і поклав їх у церкві святої Софії, яку сам збудував.

Повість минулих літ

Встрічає радо всіх гостей

Бібліотека для дітей!

Сюди прямують дітлахи

Що ж тут чекає їх?

Книжки!

/Files/images/05035142.gif

Новий рік, Новий рікВже ступає на поріг. З нетерпінням діти і дорослі чекають новорічних свят.Час новорічних свят - це час красивої, доброї казки, яка приходить в кожен дім, кожну родину. Новий рік - одне із найбільш таємничих, урочистих і родинних свят, яке обіцяє здійснення мрій кожному, хто вірить у чудеса. Новий рік приносить нам надію на краще і дарує безліч подарунків. У цей час ми починаємо відчувати себе героями казки.Чекаємо в гості Діда Мороза і Снігуроньку, які обов'язково прийдуть до нас у дім. В Новорічну ніч виконуються самі заповітні бажання і мрії. Потрібно тільки вірити в хороше, добре, і все у нас вийде.До святкування Нового року всі ми готуємося зазделегідь. Прикрашаємо яскравими іграшками ялинку, готуємо подарунки, розсилаємо вітання рідним і друзям.Діти, завітайте до шкільної бібліотеки. Для Вас організовано виставку-вітання "Нема переводу добрим звичаям народу"

Дізнайтеся більше про святкування Нового року:

Кiлькiсть переглядiв: 876